Előfizetői tartalom

Soros és a Goldman korábbi embere lehet Trump pénzügyminisztere

Portfolio
Washingtonban már azt találgatják, kik töltik be a fontosabb pozíciókat Donald Trump kormányában. A pénzügyminiszteri posztot a Wall Street Journal és a Politico értesülése szerint megint egy ex-goldmanos, Steven Mnuchin kaphatja, aki nem mellesleg egy rövid ideig Soros György egyik hedge fundjánál is dolgozott.

Steven Mnuchin lehet az Egyesült Államok pénzügyminisztere, ezzel 20 év alatt harmadszor nevezhetnek ki ex-goldmanost a pozícióra. Robert Rubin és Hank Paulson - a Goldman korábbi vezérigazgatói - szintén amerikai pénzügyminiszterek voltak. Mnuchin 17 évet töltött a Goldman Sachsnál, májusban lett Trump országos kampányának főnöke. A befektetési banknál a jelzálog-kereskedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés