Előfizetői tartalom

Sosem volt még ekkora vagyona a magyaroknak

Portfolio
Rekord szintre, közel 46 ezer milliárd forintra nőtt június végével a háztartások pénzügyi vagyona az MNB friss statisztikái szerint. Részben a befektetéseken elért jó hozamoknak köszönhetően 850 milliárd forinttal nőtt a nettó pénzügyi vagyon az áprilistól júniusig tartó időszakban. Az MNB pénzügyi számláinak friss adatairól tegnap már külön cikkben bemutattunk néhány makrogazdasági folyamatot:

Kapcsolódó cikkünk2017.08.17A válság óta nem volt ilyen alacsony a magyar államadósságA MNB statisztikái szerint 45 963 milliárd forintra hízott a magyar háztartások pénzügyi vagyona, ez 874 milliárd forintos növekedés az első negyedévhez képest. További érdekességek: A kötelezettségek 25 milliárddal 8577 milliárd forintra nőttek, ennek és a pénzügyi vagyonnövekedésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés