Előfizetői tartalom

Súlyos vádak a Goldman Sachs ellen

Portfolio
Ügyfeleit és az amerikai kongresszust is félrevezette a Goldman Sachs a jelzáloggal fedezett értékpapírokkal való kereskedése során és az üggyel kapcsolatos meghallgatásokon - vádolta meg a bankóriás menedzsmentjét Carl Levin szenátor egy szerdán közzétett 640 oldalas jelentés nyomán. A bank árfolyama a fokozódó szabályozói kockázatok miatt csütörtökön közel 2,8%-ot esett.

Egy két évig tartó vizsgálat eredménye az a 640 oldalas jelentés, melyet a kongresszus egyik állandó vizsgálóbizottsága hozott nyilvánosságra, s mely alapján Carl Levin szenátor most az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) és az igazságügyi minisztérium vizsgálatát kérte a Goldman Sachs CDO-ival (adósságfedezetű értékpapírjaival) kapcsolatban. A gyanú szerint a Goldman Sachs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés