Szépek a JP Morgan számai, de a tréderek nem örülnek

2017. október 12. 12:56    
nyomtatás
 
A várt 1,67 dolláros érték helyett 1,76 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el 2017 harmadik negyedévében a JP Morgan, a bevételük pedig 25,23 milliárd dollár lett, amely összhangban van az elemzői várakozásokkal. A nyitás előtti kereskedésben 0,9%-ot esett a bank részvényeinek árfolyama.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Közzétette harmadik negyedéves eredményeit a legnagyobb amerikai pénzintézet, a JP Morgan Chase. A Reuters elemzői konszenzusában szereplő EPS-várakozásoknál 5,4%-kal jobb eredményt ért el a bank, 1,76 dolláros egy részvényre jutó eredményről számoltak be. Ez a tavalyi, 1,6 dolláros értéknél 10%-kal magasabb értéket jelent.

A pénzintézet 25,23 milliárd dolláros bevétele az elemzők várakozásainak megfelelő érték, a tavalyi, 25,5 milliárd dolláros bázisnál azonban 1,1%-kal rosszabb.

Szépek a JP Morgan számai, de a tréderek nem örülnek


A JP Morgan kötvénykereskedési üzletágának bevétele 27%-ot esett, amit a pénzintézet az alacsony volatilitással és a szűkebb spreadekkel indokolt. A részvénykereskedési üzletág sem muzsikált túl jól: 4%-kal csökkent a bevételük, elsősorban a származtatott ügyletekkel kapcsolatos alacsony érdeklődés miatt.

Összességében a JP Morgan kereskedési bevétele 16%-ot csökkent a harmadik negyedévben, ami némileg viszont jobb, mint amire Jamie Dimon, a pénzintézet vezérigazgatója figyelmeztetett még szeptember közepén.

Szépek a JP Morgan számai, de a tréderek nem örülnek


Dimon szerint az amerikai gazdaság stabil és a munkaerőpiac is egészséges, a sorozatos természeti katasztrófák azonban a bank ügyfeleit rosszul érintették.

Nyitás előtti kereskedésben 0,9%-ot esett a JP Morgan részvényeinek árfolyama, a befektetők az értékpapír-kereskedési üzletág romló bevételei miatt kezdték el adni a nagybank papírjait. Idén eddig 12%-os pluszban vannak a JP Morgan papírjai, Donald Trump választási győzelme óta pedig 38%-os pluszban vannak.

Szépek a JP Morgan számai, de a tréderek nem örülnek


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium