Előfizetői tartalom

Szétszakadhatnak a bankok mielőtt az új elnök hozzájuk nyúlna

Portfolio
A 2016-os amerikai elnökválasztás közben gyakorlatilag mindenki a nagybankokat célzó populista kampányt követi, a 2008-as válság óta hiába fizettek vissza többet az államnak a kamatok és különféle bírságok miatt a pénzintézetek, a szavazók nem tudják megbocsátani nekik a bankmentést - írja a Yahoo Finance. Számos pénzintézet azonban lehet, hogy saját maga dönt a konszolidáció mellett.

Bernie Sanders demokrata elnökjelölt például azzal kampányol, hogy szét akarja választani a nagybankokat, míg a republikánus Ted Cruz nem nyújtana állami segítséget a csődbe jutott pénzintézeteknek. Sanders szerint a bankok hagyományos ágazatait (betétek, hitelezés), külön kellene választani a kockázatosabb ágaiktól (tőkepiacok). Elemzői vélemény szerint Sanders álma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés