Előfizetői tartalom

Szétzúzza a bankokat az összeomló orosz gazdaság?

Portfolio
Szétesőben az orosz gazdaság, a rubel és az olaj zuhan, ráadásul a nyugati szankciók is keményen érintik az orosz bankszektort. A külföldi tulajdonú és a helyi bankok is egyre nagyobb bajban vannak. A hatalmas orosz kitettséggel rendelkező Raiffeisent a befektetők a válság éveiben padlóra küldött árfolyam alá ütötték, majdnem felére hullott a részvényeinek árfolyama az év eleje óta. Eközben a legnagyobb orosz bank, a Sberbank is 40 százalékot esett, a kisebb helyi bankoknak pedig sorra vonják be az engedélyét. Valóságos tisztítótűz söpör végig a bankszektoron: minden bank aggódhat, amelynek orosz kitettsége van.

Mely külföldi bankok aggódhatnak? A június végi adatok alapján a francia bankok rendelkeznek a legnagyobb kitettséggel (47,75 milliárd dollár) Oroszországban, őket követik az olasz (27,7 milliárd dollár), majd az amerikai bankok (26,1 milliárd dollár). Az első negyedéves adatokhoz képest az első helyezettnél nem volt változás, azonban az amerikai bankok azóta több mint 10...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés