Előfizetői tartalom

Szinte leálltak a magyar állami bank hitelprogramjai

Portfolio
Csökkent tavaly a Magyar Fejlesztési Bank nyeresége, a számok a refinanszírozott hitelek állományának jelentős csökkenésére utalnak. Ha nem lett volna a Földvásárlási Hitelprogram, mindössze 5 milliárd forintot helyezett volna ki saját hitelprogramjai keretében az állam fejlesztési bankja. A földhitelek mellett szemmel láthatóan az MFB Pontokon értékesített EU-s visszatérítendő forrásokra összepontosított tavaly a pénzintézet.

Közzétette a magyar számviteli szabályok szerinti beszámolóját a Magyar Fejlesztési Bank. Ez alapján a társaság 2016-ban 359 millió forintos adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi 497 millió forint után, a nettó kamatbevételek 11,5 milliárd forintról 11,9 milliárd forintra emelkedtek, ami jórészt a kötvénybefektetések és a bank érdekeltségeitől származó kamatbevételek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés