Előfizetői tartalom

Sziporkázik az UniCredit, nagy meglepetés az elemzőknek

Portfolio
Tizenegy éve, vagyis 2007 eleje óta nem látott magas eredményt sikerült elérnie az első negyedévben az UniCredit Groupnak. Az 1,1 milliárd eurós nettó eredmény elsősorban a hitelezési veszteségek csökkenésének köszönhető. A magyar leánybank a visszaeső bevételek miatt az egy évvel korábbi 30 millió eurónál alacsonyabb, 21 millió eurós nettó profittal zárta a negyedévet.

A bank saját elemzői konszenzusában 766 millió eurós várakozás szerepelt, ehhez képest nagy meglepetést jelent a közétett eredmény. A működési eredmény 25,5%-kal 1,9 milliárd euróra emelkedett.A bevételek 4%-kal 5,1 milliárd euróra emelkedtek a társaságnál, elsősorban a díjbevételek növekedésének köszönhetően, miközben a nettó kamatbevételek kissé csökkentek,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés