Előfizetői tartalom

Szombaton összeolvad a Raiffeisen, nyereséges a magyar leánybank

Portfolio
A február 8-án már megismert számoknak megfelelő, 69 millió eurós negyedik negyedéves adózott eredményről számolt be ma reggel közzétett gyorsjelentésében a Raiffeisen Bank International (RBI). A tőzsdén forgó osztrák bankcsoport tavaly ősszel jelentette be összeolvadását anyabankjával, az RZB-vel, amelyet várhatóan március 18-ával bejegyeznek a cégjegyzékbe. Karl Sevelda vezérigazgató helyét a házon belülről érkező Johann Strobl veszi át, osztalékot pedig egyelőre nem fizet a társaság. Cikkünkben még főleg az összeolvadás előtti RBI számait mutatjuk be - ezek közül is az egyik legérdekesebb, hogy a magyar leánybank tavaly 52,6 millió eurós profitot ért el, így már második éve nyereséges volt.

Az előzetes számok ismeretében nem okozhat nagy meglepetést a Raiffeisen mai jelentése, ugyanakkor érdemes kiemelni belőle néhány sarokszámot, amelyek alapvetően jó képet mutatnak:a Raiffeisen Bank International tavaly 463 millió eurós konszolidált eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 379 millió euróval, a társaságnál korábban elindított átalakulási program jól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés