Előfizetői tartalom

Szuper bank az OTP, de azért mindennek van határa!

Portfolio
A SocGen továbbra is erős banknak tartja az OTP-t, amelynek markáns a piaci pozíciója a kelet-közép-európai régióban, tőkehelyzete is erős, az osztalékpolitikája pedig progresszív, de még az OTP magas profitabilitásához mérten is drágák az OTP-részvények, nagyrészt emiatt ajánlja a korábbi tartás helyett eladásra az OTP papírjait a francia elemzőház.

Mi miatt aggódik a SocGen?az OTP-nél a marzsok továbbra is nyomás alatt maradnak, a fontosabb piacokon a nettó kamatmarzs az éles verseny miatt tovább csökkenhet, csoportszinten idén 17, jövőre 10 bázisponttal csökkenhet a nettó kamatmarzs a hitelkihelyezés üteme valamelyest lassulhat erősödő verseny, például a magyarországi devizahitelezésben a kkv-hitelezés is lassulhat,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés