Előfizetői tartalom

Tényleg magával rántja az olaj a bankokat?

Portfolio
Hatalmasat estek a bankszektor részvényei, Richard X. Bove, neves amerikai bankelemző szerint viszont indokolatlan a kétszámjegyű esés: elemzése szerint ha valóban válságot is okoz az energiaszektor, a bankok stabilitását a helyzet nem veszélyezteti. A CNBC-nek tett kommentárjában a szakértő arra is kitér, hogy szerinte a banki részvények jó beszállási ponton vannak.

Az elmúlt hónapokban a bankrészvények sokkal nagyobbat estek, mint a részvényindexek, néhány pénzintézet értékpapírjai olyan árfolyamon kereskednek, mint 2011-ben. Az esés oka kristálytiszta: sok befektető fél attól, hogy az energiaszektor és az energiaszektornak nyújtott hitelek a 2008-ashoz hasonló válsághelyzetet fognak teremteni.Gyakorlatilag semmi esély arra, hogy az energiaszektor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés