Előfizetői tartalom

Tíz vadiúj ábrán a magyar bankok - Semmi sem az, aminek látszik

Első látásra pozitív fordulatként értékeltük pénteken a magyar bankszektor második negyedévben elért 10%-os tőkearányos megtérülését. A számok mögé tekintve azonban kijelenthető, hogy bevételi fordulatnak híre-hamva sincs, a profit visszatérése a hitelezési értékvesztések csökkenésének/visszaírásának, vagyis kevésbé tartós tényezőknek köszönhető. Sokatmondó ábrákon mutatjuk többek között, milyen nagy mértékben visszaesett eközben az egyes nagybankok bevétele.

A headline pedig jól hangzik: legutóbb több mint két éve, 2013 elején volt a mostani 78 milliárd forintnál magasabb a magyar bankszektor (magyar számvitel szerinti) adózott eredménye. A második negyedéves adat évesítve 10%-os tőkearányos megtérülésnek felel meg, ami már európai összehasonlításban sem olyan rossz érték.Az elmúlt egy évre visszatekintve még így is mínuszban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés