Előfizetői tartalom

Tízezrek elbocsátását lengette be a Deutsche Bank vezére

Portfolio
Több tízezer állást szüntethet meg a technológiai változások miatt a Deutsche Bank - mondta a Financial Timesnak John Cryan vezérigazgató. Ez az eddigi legegyértelműbb jelzése a legnagyobb német bank vezérének a hosszú távon várható elbocsátásokról. A bank eddig 4000 embert küldött el a 2015 végén jelzett 9000-ből ötéves szerkezet-átalakítási terve alapján.

97000 embert alkalmaz a Deutsche Bank, a versenytársak többsége inkább feleennyit. A további leépítések nagy része a technológia hozta hatékonyságnövelésből jöhet - jelezte John Cryan az üzleti napilapnak. Mint elmondta, túl manuálisnak tartja a bank működését, amiből rengeteg hiba és rossz hatékonyság fakad. Nincs egyensúlyban a bevételtermelő froint office és a rendszert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés