Előfizetői tartalom

Több száz céget tarthatnak rettegésben észak-koreai hackerek

Portfolio
Amikor tavaly év végén észak-koreai hackerek fel akarták törni a lengyel jegybankot, kiberbiztonsági szakértők szerint olyan nyomokat hagytak maguk mögött, amelyekből kiderül, hogy több mint 100 másik szervezettől is lopni akartak. Az elszigetelt ország hackerei ráadásul egyre kifinomultabb eszközökkel dolgoznak, rengeteg újabb vállalat válhat áldozattá.

A The New York Times kiberbiztonsági szakértők jelentéseit elemezte, amelyekből kiderült, hogy többek közt olyan szervezeteket akartak feltörni, mint a Világbank, az Európai Központi Bank, a Deutsche Bank amerikai leányvállalata és a Bank of America, az orosz, venezuelai, mexikói, chilei és cseh jegybankok, sőt, még egy kínai pénzintézet, a Bank of China is szerepelt a "listán"....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés