Előfizetői tartalom

Több mint 100 milliárdos bukó a magyar Raiffeisennél

Portfolio
Az előző évi 31,2 milliárdos mínusz után 114,7 milliárd forintos adózott veszteséget ért el a magyar Raiffeisen 2014-ben - közölték a társaság csütörtöki sajtótájékoztatóján. A devizahiteles elszámolások közel 80 milliárdos veszteséget okoztak a banknak, az első profitábilis évük 2016 lehet. Az idei év még a hatékonyságnövelés és a költségcsökkentés jegyében telhet, és egyértelműen meghatározták az ügyfélfókuszokat is - talán ezzel is összefügg, hogy az Erstével és a K&H-val szemben nem kívánnak beszállni a devizahiteleseket célzó hitelkiváltási árversenybe.

A magyar Raiffeisen tulajdonosának gyorsjelentéséről itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2015.03.25Raiffeisen: ellenséges a környezet MagyarországonA nagy veszteség oka elsősorban a devizahiteles elszámolás: 251 millió eurós céltartalékot (ez nagyjából 80 milliárd forint körüli összeg) képzett a bank erre tavaly, ami nélkül hasonló lett volna a bank eredménye az egy évvel korábbihoz....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés