Előfizetői tartalom

Több olasz bank is bajba kerülhet, ha Renzi terve elbukik vasárnap

Portfolio
Akár nyolc olasz bank működése is veszélybe kerülhet, ha a most vasárnapi népszavazáson nem sikerül keresztülvinni Matteo Renzi olasz miniszterelnök alkotmánymódosítási tervét. Renzi korábbi bejelentése szerint lemond, ha az olaszok nem szavazzák meg az alkotmánymódosítást, az új kormánnyal és pénzügyminiszterrel kapcsolatban fennálló bizonytalanság pedig több olasz bank sérülékenységét is növelheti, ez pedig az egész eurózóna bankrendszerére kihathat - írja a Financial Times.

Az olasz bankok működését már eddig is árgus szemekkel figyelte a világ, főként a bankrendszer kimagasló nem teljesítő hitelállománya adja a probléma forrását. Sokan attól tartanak, hogy ha Renzi a népszavazás nem kedvező kimenetele esetén lemond, az nehéz helyzetbe hozhatja az olasz bankszektort és ezzel együtt az eurózóna bankrendszerét is. Az olaszoknak jelenleg nyolc...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés