Több szabályt is megsértett, milliós bírságot fizethet a Deutsche Bank

2017. április 21. 07:09    
nyomtatás
 
A Fed két, egymástól független esetben is bírság megfizetésére kötelezi a Deutsche Bankot. Az egyik esetben devizapiaci visszaélések miatt, a másik esetben a Volcker szabályoknak való megfelelési problémák miatt kapott megrovást a bank, az összesített bírság mértéke 156,6 millió dollár - írja a Financial Times.

A bankszektor jövőbeli kilátásairól is szó lesz a Portfolio jövő heti, Hitelezés 2017 konferenciáján. Ne maradjon le róla, regisztráljon most!


Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Fed az egyik esetben azt nehezményezte, hogy a bank devizapiaci kereskedői szabálytalanul kereskedtek az amerikai dollárral és több más devizával is nemcsak saját számlás, hanem az ügyfelek számára végzett megbízások esetében is. A Fed közlése szerint a német nagybank devizapiaci kereskedési platformjainál több is hiányosság is volt.

A másik ügy, amiért a Deutsche Banknak fizetnie kell, az a Volcker szabálynak való nem megfelelés, legfőképpen a compliance területen találtak hiányosságokat. A fizetendő 156,6 millió dollárból a devizapiaci szabálytalanságok viszik el a nagyobb részt, összesen 136,9 millió dollárt.

A devizapiaci manipulációk miatt 2015-ben egy jelentősebb, összesen 1,8 milliárd dolláros bírságot szabott ki a Fed hat nagybankra, akkor a UBS-nek, a Barclaysnek, a Citigroupnak, a JP Morgannek, a Royal Bank of Scotlandnek és a Bank of Americának kellett fizetnie.

Több szabályt is megsértett, milliós bírságot fizethet a Deutsche BankElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium