Előfizetői tartalom

Több száz "árnyékbankárt" csuktak le Kínában

Portfolio
A kínai rendőrség tavaly több mint 380 árnyékbankot buktatott le, amelyeken összesen mintegy 900 milliárd jüannyi vagyon folyt át, 800 "árnyékbankár" került rács mögé. Az illegális pénzügyi intézmények főleg azzal foglalkoztak, hogy külföldre viszik az "ügyfeleik" pénzét, a kínai felügyelet és rendőrség főleg ezzel a tevékenységgel akar most leszámolni.

A hatóságokat is meglepte, hogy milyen kiterjedt árnyékbanki hálózat működik Kínában a South China Morning Post szerint:tavaly több mint 800 embert vett őrizetbe a kínai rendőrség, akiket pénzmosással gyanúsítanak.Az internet és az elektronikus fizetési rendszerek fejlődése új eszköztárat adott az árnyékbankok kezébe, az elmúlt években tapasztalható térnyerésüket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés