Előfizetői tartalom

Történelmet írt a Comdirect

Portfolio
Történelmet írt a Comdirect, Európa egyik legnagyobb online brókercége az első negyedévben. A Commerzbank leánycége elsőként számolt be ügyfélszám csökkenésről. Bár a visszaesés mindössze néhány ezres nagyságrendű a 650 ezres ügyfélszámon belül, mégis figyelmeztető jel, hiszen a konkurensek növelték ügyfélszámukat. A társaság pozitív eredménnyel zárta az első negyedévet, ugyanakkor a távozó vezérigazgató szerint a profit fenntartása egész évben igen nehéz lesz.

Az év első hónapjában 649 ezerről 647 ezerre csökkent az ügyfélszáma a Comdirect-nek, míg a legnagyobb konkurensnek számító DAB és Consors enyhe növekedést tudott realizálni. A kezelt vagyon ezzel szemben 9 mrd EUR-ról 9.3 mrd EUR-ra emelkedett tavaly év végéhez viszonyítva. A teljesített megbízások száma az egy évvel ezelőtti 2.02 millióról 1.44 millióra esett vissza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés