Előfizetői tartalom

Új Lehman Brotherstől retteg Amerika - Trump vagy Clinton megoldja?

Tízszer annyi pénzt adtak a bankok Clinton kampányára, mint amennyit Trump kapott tőlük. Pedig négy éve még kétszer annyit szántak az akkori republikánus jelöltre, mint Barack Obama újraválasztására. Ennél perdöntőbb bizonyítékra nincs szükség arról, melyik jelölt elnöksége lenne most kedvezőbb a bankrendszernek, de azért sorra vesszük, ki mit ígért kampányában a pénzügyi szektornak. Ígéretek helyett részben persze helyesebb fenyegetésekről beszélni, amiben még a kiszámíthatóbb demokrata jelölt kampánya sem szűkölködött. Bár a programok hiányosak, a közös cél jól kivehető: egy újabb Lehman Brothershöz fogható hatású bankcsőd elkerülése a politikailag leginkább kifizetődő eszközökkel.

Ha valakinek kétsége volt korábban róla, másfél hete a Goldman Sachs vezérigazgatója egyértelművé tette: bankja Hillary Clinton elnöksége mellett teszi le a voksát. Pedig a demokrata elnökjelöltek favorizálása szokatlan a bankszektorban, hiszen hagyományosan a republikánusok viszik a piacbarát, kis államot és lazább szabályozást ígérő irányvonalat. Donald Trump érkezése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés