Előfizetői tartalom

Új divat hódít: otthagyják az emberek a bankjukat?

Portfolio
A válsághoz képest kevésbé látványos, de annál jóval veszélyesebb jelenség fenyegeti a következő 10 évben a bankokat: most éri csak el igazán a digitális forradalom a pénzügyi szektort. Ma a legnagyobb arányban a fizetési szolgáltatások területét foglalják el tőlük a pénzügyi technológia (fintech) fiatal cégei, de fokozatosan lebonthatják e cégek a bankok hagyományos ügyfélkapcsolatait a hitelezésben és a megtakarítások területén is - fest sötét képet a bankok elé a McKinsey legfrissebb globális tanulmánya. Persze ötletei is vannak a tanácsadócégnek arra, miként reagálhatnak a bankok a bevételeiket és nyereségüket egyaránt fenyegető tendenciára.

CEE Financial Summit 2015 - Bécs, Ausztria Keddi konferenciánk egyik vezető témája lesz ez, az eseményen a McKinsey partnere is előad. Regisztráljon Ön is a konferenciára! Információ és jelentkezés A bevételük 10-40 százalékát és a nyereségük 20-60 százalékát is elveszíthetik a világ bankjai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés