Előfizetői tartalom

Újabb botrányba keveredett a legnagyobb német bank

Portfolio
Egy amerikai bíró nem volt hajlandó elutasítani egy keresetet, amelyben a Deutsche Bank egyes befektetői felelősségre akarják vonni a pénzintézetet, amiért rosszul jegyezte egyes jelzálogfedezett értékpapírjait és ezzel több tucat befektetési portfóliónak is veszteséget okozott. Olyan nagy alapkezelők is szerepelnek a felperesek közt, mint a BlackRock és a Pacific Investment Management Co. (Pimco).

A csoportos kereset a legnagyobb német bankot azzal vádolja, hogy jelentős anyagi kárt okozott, mivel "nem teljesítette alapvető kötelességét" 62 darab, 2004 és 2008 között létrehozott alap garanciavállalójaként.Az alapok olyan befektetési jegyeket bocsátottak ki, amelyek mögött körülbelül 90,3 milliárd dollárnyi lakáshitel állt - írja a Reuters. A Deutsche Bank arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés