Előfizetői tartalom

Újabb nagy dobásra készül Kína

Portfolio
Az elmúlt egy hétben végrehajtott mintegy 350 milliárd jüanos likviditásbővítés után újabb pénzpumpát kaphat a jegybanktól a kínai bankrendszer: augusztus végén vagy szeptember elején fél százalékponttal csökkenhet a kötelező tartalékráta, ami 678 milliárd jüan friss forrást jelentene - írja a MarketWatch a jegybankhoz közeli források alapján.

Kína mindent megtesz, hogy csitítsa a pénzügyi piacokon látható árfolyamesés okozta pánikot, és jegybankhoz közeli források szerint ilyen lehet a banki likviditásbővítés is a következő hetekben. Az elmúlt egy hétben három likviditásbővítő beavatkozást tett a kínai jegybank, amelyekkel összesen mintegy 350 milliárd jüan friss forrás áramlott a bankrendszerbe. Ennek ellenére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés