Előfizetői tartalom

Újabb vörös riasztás jött Kínából

Portfolio
Újabb vörös riasztás villant fel Kínában: a pénzintézetek mérlegen kívüli hitelekkel korrigált hitel/betét aránya - amely azt mutatja, hogy a bankrendszer hogy tudna átvészelni egy komolyabb recessziót -, 80 százalékra emelkedett június 30-ára az S&P Global Ratings szerint. Néhány kisebb bank esetén 100 százalék körül jár már ez a szám.

A Bloomberg arról ír, hogy az S&P korrigált mutatója sokkal nagyobb ütemben nő, mint a hivatalos hitel/betét arány, mivel a bankok jelentős része a mérlegen kívül halmozza fel a hiteleit, kikerülve ezzel a kormány erőfeszítéseit, ami a helyzet kezelésére irányul. Ha az ütem nem mérséklődik, hamarosan a bankok hitelállománya meghaladhatja a betétállományukat, ami egy válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés