Van egy ország, ahonnan menekülnek a bankok, a Goldman mégis itt terjeszkedne

2017. szeptember 11. 10:22    
nyomtatás
 
A hagyományosan befektetési bankként működő Goldman Sachs nemrég indult lakossági ága most az Egyesült Királyságban terjeszkedne: 2018 közepén tervezik a szigetországban is elindítani az online bankbetéteket kínáló szolgáltatásukat.

Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Marcus névre keresztelt, alapvetően digitális hitelezéssel foglalkozó brandet akarja bevezetni az Egyesült Királyságba a Goldman, de a platform képes betéteket is befogadni.

Stephen Scherr, a cég stratégiai igazgatója szerint egyelőre még csak vizsgálják az expanzió lehetőségét.

Az időzítés már csak azért is érdekes, mert a Brexit miatt bizonytalan lesz a brit székhelyű, EU-s piacon működő bankok jövője, valószínűleg elvesztik majd az egységes piachoz való hozzáférésüket. Számos másik pénzintézet tervez leépítéseket az országban és dolgozik azon, hogy a központját valamelyik másik EU-s pénzügyi központba helyezze át. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Goldman a szolgáltatással vélhetően brit ügyfeleket céloz majd meg elsősorban.


(CNBC, Financial Times)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium