Előfizetői tartalom

Végleg összezavarták a brit választások a bankokat

Portfolio
A Brexitről szóló tárgyalások elhúzódása, a "hard Brexit" esélyének csökkenése - az első elemzői és politikusi reakciók alapján ez tűnik most a brit választások legvalószínűbb, bankokat közvetlenül érintő következményének. Mindez a már belengetett székhely-áthelyezéseket és létszámleépítéseket is érintheti, vagyis alig lehet nagyobb a tanácstalanság annál, amit most a Citi bankjaiban éreznek.

Még mindig nem tisztázottak a kilépés politikai és különösen jogi feltételei, így még mindig elképzelhető az alábbi négy, merőben eltérő forgatókönyv bármelyike, amelyekben Nagy-Britanniaaz Európai Gazdasági Térség (EEA) tagja marad, az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) tagja marad, vámunióra lép az EU tagállamaival (csak az áruk szabad mozgása mellett), teljesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés