Végre lehull a lepel a kínai bankszektorban tomboló káoszról?

2017. augusztus 11. 08:53    
nyomtatás
 
A kínai nagybankok a hónapban teszik közzé pénzügyi jelentéseiket, ezekből kiderül majd, hogy a világ második legnagyobb gazdaságának pénzintézetei hogy veszik azt, hogy a kormány a folyamatos eladósodással próbálja felvenni a harcot és kiderül az is, hogy a pénzintézeteknek mennyi kockázatos eszközük, árnyékhitelük van.


A kínai bankok stabilitása rengeteg befektetőt érdekel, mert az ország teljes pénzügyi eszközállományának 90%-a a kezükben van a Reuters adatai szerint. Sok befektető aggódik, mivel minden jel szerint az ázsiai ország pénzintézetei olyannyira nem tudták menedzselni a kockázataikat, hogy a szabályozónak kellett közbeavatkoznia, félvén, hogy a növekvő adósságállomány instabillá teszi a gazdaságot.

Ma kerül nyilvánosságra majd az első jelentés; ezeknek a legérdekesebb része kétség kívül az lesz, hogy egyes bankok mennyi kockázatos eszközzel rendelkeznek és mekkora a kitettségük az árnyékbanki szektorba.

Árnyékbanknak számít lényegében majdnem minden nem hagyományos pénzügyi szolgáltató; a nem pénzintézeti hitelezéssel foglalkozó szereplők, illetve azok, amelyek befektetési termékeken keresztül hiteleznek. Ezekről itt írtunk:
2017.05.22 10:40 Félelmetes árnyékvilág döntheti romba a világ második legnagyobb gazdaságát

A várakozásokkal kapcsolatosan a Nomura elemzői elmondták: ők elsősorban a kamatmarzsokat és díjbevételeket figyelik a mérlegen belüli és kívüli kockázatok mellett. A nagy árnyékbanki kitettség elsősorban a kisebb bankoknál lesz prominens. A kis- és közepes bankok állóképessége pedig a teljes kínai bankszektor stabilitásának kiváló indikátora.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium