Előfizetői tartalom

Veszélyben a tranzakciós adó - Hajba kaptak a nagyok

Portfolio
Továbbra sem tudnak zöld ágra vergődni az uniós tagállamok a pénzügyi tranzakciós adó közös rendszeréről szóló irányelvtervezetet illetően, amit a tervek szerint 2016-ban vezetnének be. 11 tagállam már jelezte csatlakozási szándékát, de újabb félelmek ütötték fel fejüket az adó létjogosultságát illetően - írja a Wall Street Journal.

A 28 tagállam közül 11 - köztük Franciaország, Németország, Olaszország és Spanyolország - a 2012-ben lefolytatott tárgyalások során beleegyezett az értékpapír- és származtatott ügyletek megadóztatásába. Abban azonban már nem született egyetértés, hogy pontosan mely pénzügyi eszközöket adóztassák meg. Néhány tagállam - Franciaországgal egyetemben - korlátozná...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés