Vizsgálat a klímaváltozás miatt: előveszik a bankokat is

2017. június 18. 14:16    
nyomtatás
 
Úttörő kezdeményezést jelentett be a Bank of England: a világon elsőként tesztelni fogják a bankok klímaváltozással szembeni kitettségét - írja a Financial Times.


Klímaszakértők üdvözölték az angol jegybank bejelentését, mondván, ez az első eset, hogy egy pénzügyi felügyelet átfogóan megvizsgálja a klímaváltozással kapcsolatos kockázatokat.

2014-ben a klímaváltozással szemben jóval közvetlenebbül kitett biztosítási szektornál már volt ilyen vizsgálat, és a jegybank közlése szerint hasonlóra kerülhet sor most a bankoknál is.

Akkor belső vizsgálatok, felmérések és bizonyos cégek vezetőivel lefolytatott találkozók is részét képezték ennek. Vélhetően kiemelten vizsgálják majd olyan, a bankok által finanszírozott szektorokat, mint az ingatlanpiac vagy az olaj- és gázkitermelés.

Azt egyelőre nem tudni, miből fog állni pontosan a mostani vizsgálat, és nyilvános jelentést például közzétesznek-e majd az eredményeiről.

A címlapkép forrása: Mohai Balázs/MTI

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium