A vártnál kisebb lesz a hurrikán pusztítása, pezsgőt bonthatnak a biztosítók

2017. szeptember 11. 16:33    
nyomtatás
 
Az amerikai biztosítási szektor teljesítményét követő ETF-ek raliztak ma, miután Floridára a vártnál kisebb erővel csapott le az Irma hurrikán.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Miután átvágott Dél-Floridán, az Irma hurrikánt egyes kategóriájú viharrá minősítették vissza, hamarosan pedig trópusi vihar erősségűvé gyengül majd.

A jó hírek után
  • az SPDR S&P Insurance ETF-je 2,4%-ot,
  • az iShares US Insurance ETF-je 1,73%-ot,
  • a vagyonbiztosítók és lakásbiztosítók észvényeivel foglalkozó PowerShares KBW Property & Casualty Insurance Portfolio (KBWP) ETF pedig 3,32%-ot emelkedett eddig a mai kereskedésben.

Ilyen hatalmas napon belüli emelkedést az utóbbi 2011 novembere óta nem látott. A KBWP egészen 5%-ig emelkedett ma, amivel leradírozta az ETF az egész éves veszteségét.

Egyéni biztosítói részvények közüli
  • a legnagyobbat az Aspen Insurance Holdings (AHL) ment, 9,57%-kal,
  • a Validus Holdings 5,95%-kal,
  • illetve a Maiden Holdings 5%-kal.

Az AHL korábban egészen 12%-ig ugrott a mai kereskedésben.

Az Irma a vártnál kevesebb, 4 millió embert vágott el az áramellátástól, ma ér el Tampába, Orlandóba és Tallahassee-ba.

A vihar körülbelül 65 milliárd dollárnyi kárt okoz majd az AIR Worldwide előrejelzése szerint, ebből 20-40 milliárd dollárt kell majd kifizetnie a biztosítóknak.

(MarketWatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium