Döntött az alaptőke megemeléséről a CIG Pannónia

2017. szeptember 12. 17:57    
nyomtatás
 
Döntött a CIG Pannónia igazgatósága arról az alaptőke-emelésről, amelyet a kamatozó részvények hétfői átalakulása miatt szükséges megtennie a biztosítónak a kamatozó részvények tulajdonosainak kielégítése miatt. A témáról itt már írtunk bővebben.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A zártkörű alaptőke-emelésről szóló döntést az indokolja, hogy a társaság kamatozó
részvényeinek kibocsátásával kapcsolatban elkészített befektetői információs összefoglaló és a részvény-átalakítási szerződés rendelkezései szerint, a társaság által kibocsátott "B" és "C" sorozatú, összesen 1 881 139 darab kamatozó részvény "A" sorozatú törzsrészvénnyé alakult át 2017. szeptember 11-ével.

A társaság azon részvényesei, akik kamatozó részvényeket tulajdonoltak, jogosultak többletrészvények átvételére is a kamatozó részvényeik átalakításával összefüggésben.
Annak érdekében, hogy a társaság a többlet-részvények kibocsátásra vonatkozó
kötelezettségének eleget tudjon tenni, szükségessé vált a társaság alaptőkéjének
245 249 240 forinttal történő zártkörű felemelése. Ennek keretében a társaság
6 131 231 darab 40 forint névértékű névre szóló, szavazati jogot biztosító, dematerializált törzsrészvényt bocsát ki. Az alaptőke-emelés legkisebb tervezett összege 100 millió forint.

A kamatozó részvények átalakításából származó 1 881 139 darab törzsrészvény, valamint a zártkörű alaptőke-emelés keretében kibocsátásra kerülő 6 131 231 darab törzsrészvény tőzsdei bevezetésére (azok szabályszerű megkeletkeztetését követően) az előzetes tervek szerint 2017. október 18-án, vagy akörül kerül sor.

(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium