Előfizetői tartalom

Durván lehúzzuk az utakon a magyar biztosítókat

A bevételek és a nyereség szempontjából is javult a magyar biztosítási szektor teljesítménye a második negyedévben. Az MNB friss adatai szerint a díjbevétel 5,6%-kal emelkedett a biztosítási piacon, az életbiztosítási díjbevételek 1,5%-kal (a rendszeres díjas termékek 6,7%-kal), a nem-életbiztosításiak pedig 10,2%-kal nőttek az egy évvel korábbi negyedévhez képest. Csaknem ötödével többet költöttünk kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra (kgfb), mint tavaly ilyenkor, csakhogy a kgfb-hez kapcsolódó kárkifizetések még nagyobb összegben nőttek. Az elmúlt egy évben összesen 51 milliárdos profitot értek el a biztosítók.

Portfolio Öngondoskodás 2017 A magyar élet- és nyugdíjbiztosítások is terítékre kerülnek Öngondoskodás 2017 konferenciánkon, már lehet regisztrálni! Információ és jelentkezés Pénteken tette közzé friss, a második negyedévről szóló adatait a magyar biztosítási szektorról a Magyar Nemzeti Bank....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés