Hatalmas esemény az Irma hurrikán a biztosítóknak

2017. szeptember 11. 09:32    
nyomtatás
 
Az Irma nevű hurrikán egy hatalmas esemény lesz Florida és a viszontbiztosítási iparág történetében - nyilatkozta a német Munich Re viszontbiztosítási óriás egyik felsővezetője, Torsten Jeworrek.


A trópusi vihar ugyan már 1-es fokozatúra csendesedett, de még mindig Florida térségében pusztít. Jaworrek és más biztosítók felsővezetői gyűltek össze Monacóban egy éves biztosítási konferencián, ahol a viszontbiztosítási piac árazási kérdéseiről is beszéltek.

A Munich Re nem különösebben nagy kitettséggel rendelkezik Floridában, ez számukra egy kevésbé vonzó állam az árak és az elérhető marzsok miatt. Ugyanakkor Jaworek szerint "az Irma egy hatalmas esemény Florida és a viszontbiztosítási ipar életében".

A vezető megtippelte a két héttel ezelőtti, Harvey hurrikán okozta károk mértékét: szerinte a Sandy hurrikánhoz hasonló károkkal, 20-30 milliárd dollárral számolhatnak a biztosítók.

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium