Előfizetői tartalom

Közeleg a magyar nyugdíjkatasztrófa - Te teszel ellene?

Portfolio
Sokan úgy vélik, hogy pár évtizeden belül összeomolhat az állami nyugdíjrendszer Magyarországon, de még a barátságosabb prognózisok is jelentősen csökkenő kifizetésekről szólnak. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) adataiból kiderül, hogy bár javul a helyzet, mindössze 1,15 millió forintnyi megtakarított vagyon jut minden önkéntes nyugdíjpénztártagra, ami elég kevés kiegészítést jelent annak, aki nyugdíjra takarít meg. A javuló tendenciát az is mutatja, hogy 11%-kal, 1214 milliárd forintra növelték a vagyonukat az ÖPOSZ-tag önkéntes nyugdíjpénztárak 2017 első félévében, annak ellenére, hogy az adózási szabályok jelentősen visszavetették a munkáltatói befizetéseket.

1,15 millió forintot spóroltunk fejenkéntAz Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (ÖPOSZ) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona idén június végén 1214 milliárd forintot tett ki, ez 11 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi összeget.Az egy tagra jutó vagyon átlagosan 1,15 millió forintra rúgott, ami 11 százalékos emelkedést jelent éves összevetésben.Érdemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés