Előfizetői tartalom

Közvetítőt bírságolt az MNB

Portfolio
Bírsággal sújtott egy biztosításközvetítő céget az MNB mivel nem jelent meg személyesen a Pénzügyi Békéltető Testület előtti eljárásában és az ügyre vonatkozó válasziratát is csak késedelmesen küldte meg. Az MNB a tavalyi jogszabályi szigorítás óta első alkalommal szabott ki bírságot a pénzügyi fogyasztói jogviták rendezéséhez kapcsolódó együttműködési kötelezettség megsértése miatt - írja a felügyelet sajtóközleményben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból fogyasztóvédelmi célvizsgálatot végzett a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.-nél annak megállapítására, hogy miként tesz eleget a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) előtt folyó - fogyasztói jogviták rendezését célzó - eljárások során a jogszabály szerinti együttműködési kötelezettségének. A jegybanki vizsgálat megállapította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés