Előfizetői tartalom

Már látszanak a plusz kilók a CIG Pannónián

A portfóliótisztítások miatt nem mondható, hogy szőröstül-bőröstül, de június 30-ával beolvasztotta a korábban általa megvásárolt MKB Biztosítókat a CIG Pannónia, illetve vagyonbiztosító érdekeltsége, a CIG EMABIT. A ma reggel közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentés így már velük együtt, teljesen konszolidáltan mutatja a helyzetet. Fontosabb megállapításaink:a harmadik negyedéves életbiztosítási díjbevételek a biztosítóvásárlás ellenére is csak 13%-kal növekedtek egy év alatt, a nem-életbiztosítási díjbevételeknél viszont 64%-os növekedés látható, így megközelítette az életbiztosítási ág kétharmadát, az életbiztosítási értékesítési volumen másfélszeresére nőtt, valószínűleg az MKB Bankkal kötött megállapodásnak is szerepe van abban, hogy a banki csatorna aránya az első 9 hónapban 11%-ra nőtt, ugyanakkor a nettó nyereség a harmadik negyedévben mindössze 56 millió forint volt (2014 vége óta nem látott rossz érték), ami a veszteséges biztosítók megvásárlása miatt nem feltétlenül meglepő. Elemzői becslés, igaz, nem érkezett a gyorsjelentés előtt. A CIG Pannónia egyelőre ahhoz az emberhez hasonlít, aki a rendszeres testedzés előtt kicsit felhizlalja magát, hogy legyen miből izmot építeni. Az orvosi eredmények egyelőre vegyesek, bőven lesznek még jobbak is.

A CIG Pannónia a magyar számviteli szabályok szerint 3,8 milliárd forintos életbiztosítási díjbevételt ért el, ami 13%-kal nagyobb az egy évvel korábbinál. A biztosító saját teljesítménye és a korábbi MKB Életbiztosító beolvasztása tehát összesen ennyivel növelte az életbiztosítási bevételeket. A rendszeres díjak 13%-kal, az egyszeriek (korábbi bankbiztosítóról lévén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés