Bank

Okoskarkötős, mobilappos egészségbiztosítással tör előre a magyar biztosító

Portfolio
A Fitpuli nevű magyar startup segítségével növekszik tovább a három osztrák tulajdonú hazai biztosító egyesülésével létrejött Union Biztosító a magyar egészségbiztosítási piacon - derült ki a társaság mai sajtótájékoztatóján. Bár a cafeteriaszabályozás január 1-jétől kedvezőtlenül változik, továbbra is főleg a nagyvállalati csoportos biztosításokban hisznek, így a céges egészségprogramokban alkalmazzák az innovációt, ugyanakkor az életmódtól függő árazást egyelőre nem vezetik be.
Az egészségügy finanszírozásáról is szó lesz a Portfolio egészségügyi konferenciáján. Részletek itt:


Lehel Gábor, a biztosító elnök-vezérigazgatója ismertette:
  • Az Union, az Erste Biztosító és a Vienna Life április 1-jei egyesülésével egy nagy "élhető és szerethető" kompozit biztosító létrehozása volt a céljuk, így egy élet- és személybiztosítási túlsúllyal rendelkező társaság jött létre. Célkitűzésük a stabilan 10%-os piaci részesedés elérése a magyar biztosítási szektorban.
  • Három tényezővel különböztetik meg magukat más biztosítóktól: 1. lokális döntési szabadság / felelősség (a helyi emberekben hisznek), 2. egyedi nagyvállalati megoldások, 3. mindent átható egészségi motívum. Mindezek jegyében október 1-jével rebranding folyamat indult a biztosítónál (domináns piros szín, "érted" szlogen, új logó).
  • Éppen 10 évvel ezelőtt a biztosítójuk volt az első, amely az egészségbiztosítási piacra lépett Magyarországon. Az egészségbiztosítások 2012-es adómentessé tétele után tipikusan nagyvállalatok kezdték el vásárolni biztosításaikat a korábbinál nagyobb volumenben.
  • Piacvezetővé váltak: becslésük szerint 30% az új szerzésekből a részesedésük. Az elmúlt 6 évben közel 700 ezer esetben végeztek egészségi vizsgálatot 500 együttműködő partnerrel, köszönhetően annak is, hogy az osztrák anyavállalat, a Vienna Insurance Group néhány más országgal együtt Magyarországot választotta egészségügyi expanziója egyik zászlóshajójaként.
  • Most bevezették az egészségbiztosítások új generációját, új termékük díjoptimalizálást lehetővé tevő önrész opciókat és új kiegészítő biztosításokat is tartalmaz nagyvállalati ügyfelek számára.
  • Újságírói kérdésre elmondta: az egészségbiztosítási cafeteria január 1-jén várható megszüntetése biztosan negatív hatással lesz a piacra, de hogy ez milyen díjcsökkenést hozhat, azt egyelőre nem lehet tudni. Egészségbiztosításaik túlnyomó része csoportos biztosítás, ezt a sort gyarapítja új termékük is.

A Portfolio kérdésére Lehel Gábor elmondta: folyik róla a gondolkodás, hogy miként lehetne az innovációt életmódtól függő biztosítói árazásra konvertálni, de nem akarnak lépcsőket kihagyni, egyelőre a nagyvállalati és felhasználói fogadtatásra lesznek kíváncsiak.

Oláh Dániel, a Fitpuli társalapítója ismertette: a Fitpuli lelke egy mobilalkalmazás, amely önállóan is működik, de okoskarkötővel együtt sokkal pontosabb. Automatikus gyűjti az egészségi és életmódi adatokat egy platformra, a piacon elérhető összes trackerrel kompatibilis. A krónikus betegségek paramétereit folyamatosan menedzseli, látással és hallással kapcsolatos szűrővizsgálatokat, sőt még egy laborleletet értelmező felületet is tartalmaz. Az adatfeldolgozás aggregáltan, anonimizált módon történik, az app a NAIH nyilvántartásában hivatalosan szerepel.

A biztosító startupként működő Fitpuli közös útjának egyengetésében a Design Terminálnak nagy szerepe volt. Jónás László, a Design Terminál üzletfejlesztésért fejlesztős vezetője elmondta: 2014 óta támogatják startupok, kisvállalkozások elindítását, 2016 óta pedig nagyvállalatokkal is együttműködnek, ezúttal e kettőt kapcsolták össze.

MedTech startupok a Portfolio egészségügyi konferenciáján. Részletek itt:
MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
otp