Előfizetői tartalom

Csalóka rekordnyereség a CIG Pannóniánál (2.)

Történetének eddigi legjobb, 218 millió forintos második negyedéves adózott eredményét érte el a CIG Pannónia a magyar számviteli szabályok szerint, miközben az életbiztosító új szerzése csak minimálisan (7%-kal) nőtt az egy évvel korábbihoz képest, az életbiztosítási díjbevételek 9%-kal visszaestek, ezen belül a rendszeres díjak viszont ugyanennyivel nőttek, a vagyonbiztosítási üzletág az alacsonyabb bázisról 83%-kal növelte díjbevételét, a társaság életbiztosítási állománya és biztosítástechnikai eredménye az egy évvel ezelőtti szinten stagnált,így elmondható, hogy az életbiztosítói teljesítmény lényegében változatlan, a 20%-os profitnövekmény a társaság más befektetésein elért csökkenő veszteségnek köszönhető.

Több mint 90%-ban továbbra is unit-linked életbiztosítások alkotják a CIG Pannónia termékportfólióját, és mivel a portfólió viszonylag érett az indulás éveihez képest, érdemes most már az életbiztosítási díjtartalék alakulásán is nyomon követni a profittermelő képesség alakulását: ez lényegében stagnált az elmúlt negyedévekben.Ennek megfelelően a CIG Pannónia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés