Előfizetői tartalom

Egyre többet fizetnek be a magyarok a nyugdíjkasszákba

Portfolio
Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (ÖPOSZ) tartozó önkéntes nyugdíjpénztáraknál az egyéni befizetések 11,5 százalékkal, a munkáltatói befizetések pedig 5,8 százalékkal nőttek a második negyedévben. Az önkéntes nyugdíjpénztárak összvagyona a második negyedév végén 1095 milliárd forint volt, ami 4 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Négyéves távlatból nézve így 40 százalékkal, 312 milliárd forinttal nőtt az összvagyon. Az ÖPOSZ közleménye szerint az egészségpénztárak is jól szerepeltek, népszerűségüket az is jelzi, hogy az egyéni befizetések az idei második negyedévben 16,5 százalékkal nőttek 2015 azonos időszakához képest.

Az ÖPOSZ-hoz tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona a második negyedév végén 1095 milliárd forintot tett ki, ez pedig 4 százalékos gyarapodást jelent az előző év azonos időszakához képest. Az érintett önkéntes nyugdíjpénztáraknak 1,06 millió tagja volt a második negyedév végén, így az egy főre jutó átlagos vagyon 1,32 millió forintra nőtt, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés