Előfizetői tartalom

Erős negyedév a CIG Pannóniánál (2.)

Portfolio
182 millió forintos adózott eredményével a második negyedévben is nyereséges lett a CIG Pannónia, mérleg szerinti eredménye 149 millió forint lett, ami több mint kétszerese az előző év azonos időszakában mért adatoknak. Éves alapon a biztosító bruttó díjbevétele 26%-os növekedést mutat, ez elsősorban az eseti díjaknak köszönhető. A gyorsjelentés fontosabb részletei: Míg éves alapon a rendszeres díjakból származó bevételek stagnáltak, addig az eseti díjbevétel több mint négyszeresére ugrott. A biztosító 182 millió forintos adózott eredményével folytatódik az eredményszámokban megfigyelhető pozitív tendencia. A bruttó díjbevétel éves alapon 26%-kal nőtt, de az előző negyedéves képest inkább stagnált. Az értékesítési számok 2014 második negyedévéhez képest jobban alakultak, amelyet ebben a negyedévben főleg a független biztosításközvetítők csatornája dobott meg.

Minden soron verte a Concorde elemzőjének várakozásait a CIG Pannónia. A biztosítástechnikai eredmény 16%-kal lett magasabb a második negyedévre várt adathoz képest, de a bruttó díjbevétel és az adózás előtti eredmény is felülmúlta az elemzői becslést.A biztosító második negyedéves adózott eredménye 182 millió forint lett, ami közel kétszerese az egy évvel ezelőtti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés