Előfizetői tartalom

Erre kell ügyelniük az autósoknak év végén

Portfolio
Az ünnepek alatt az autósok hajlamosabbak lehetnek lazábban kezelni a "zéró tolerancia" szabályát, miközben az egymás iránti felelősségvállalás mellett tudni kell azt is, hogy az alkoholos befolyásoltság alatt okozott baleset miatti kárt az autósnak meg kell térítenie a biztosító felé - írja közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Alkoholfogyasztás mellett történt balesetokozás még egy kisebb koccanás - az érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás megléte esetén is - akár százezrekbe is kerülhet az ittas vezetőnek. A kötelező biztosításra vonatkozó törvény értelmében ugyanis a biztosítók ilyen esetekben regresszálják, vagyis visszakövetelik a károkozótól a kár összegét. De...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés