Előfizetői tartalom

Ezeket a biztosítókat rohanták meg a leendő magyar nyugdíjasok

Lassan, de biztosan immár harmadik éve bővül a magyar biztosítási piac. A növekedés motorját elsősorban maga a GDP-növekedés jelenti, ami a nem-életbiztosítások második negyedéves 9,0%-os növekedésén és a gépjárműszerződések számának gyarapodásán érhető leginkább tetten. Miközben az egyszeri díjas életbiztosítások visszaestek, a rendszeres díjas termékek biztató, 4,2%-os növekedést mutattak március és június vége között. Egy negyedév erejéig (?) a Generali állt az élre a biztosítók díjbevétel-versenyében, és az adókedvezményes nyugdíjbiztosítások területén is ez a biztosító a legaktívabb. A "nyugdíjdobogó" második fokán az NN, a harmadikon az Allianz áll. A MABISZ és az MNB legfrissebb statisztikáiból szemezgetünk.

A válság előtti 15-20 milliárd forintos negyedévi átlagtól jelentősen elmaradó, 10,2 milliárd forintos profitot ért el a biztosítási szektor a második negyedévben, a háttérben pedig valószínűleg most is erőteljesen aszimmetrikus a nyereséges/veszteséges biztosítók megoszlása.Érdekesség, hogy a 10,2 milliárd forintos profit 70%-a nem is biztosítástechnikai elszámolásból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés