Előfizetői tartalom

Ezt jól összehozták a leendő nyugdíjasok és az autósok

Lassú, de egészséges növekedést mutatott az év első három hónapjában a magyar biztosítási piac. A díjbevételek 2,1%-os emelkedése legnagyobb mértékben a kötelező biztosítások drágulásának köszönhető. Az egyszeri díjas életbiztosítások visszaesését pedig kompenzálták a folyamatos díjas termékek és a vagyonbiztosítások. Kiderült, hogy Magyarország három legnagyobb magán nyugdíjbiztosítója jelen pillanatban a Generali, az NN és az Allianz. Az alábbiakban 10 ábrán mutatjuk a biztosítási piac friss díjbevételi helyzetét.

Tavaly ilyenkor még visszaesést, most viszont enyhe, 2,1%-os növekedést produkált a magyar biztosítási piac a Magyar Biztosítók Szövetsége által közzétett díjbevétel-statisztikák alapján. Az ügyfelek 247,8 milliárd forintot költöttek biztosításra az első negyedévben, ami nominálisan 2008 óta a legmagasabb értéknek számít.Ellentétesen változott az élet és a nem-élet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés