Előfizetői tartalom

Meghízott a CIG Pannónia (2.)

Portfolio
Az MKB Biztosítók megvásárlása utáni, de még a beolvasztásuk előtti állapotot tükrözi a CIG Pannónia ma reggel közzétett első negyedéves gyorsjelentése. A magyar számviteli szabályok szerintA CIG Pannónia lényegében stagnáló, 2,765 milliárd forintos életbiztosítási bruttó díjbevételt ért el, amit az MKB Életbiztosítóból lett Pannónia Életbiztosító számai 1,265 milliárd forinttal növelnek. A CIG EMABIT 1,571 milliárd forintos bruttó írt díjat ért el, ami 10%-os növekedést jelent, és amit az MKB Általános Biztosítóból lett Pannónia Általános Biztosító számai 1,567 milliárd forinttal növelnek. A CIG Pannónia adózott eredménye MSZSZ szerint 210 millió forint, a CIG EMABIT-é 80 millió forint, az új életbiztosítóé -18 millió forint, az új nem-életbiztosítóé pedig -269 millió forint volt, vagyis a volt MKB Biztosítók még veszteséget termelnek. A négy biztosító közül a tőzsdén jelenlévő CIG Pannónia 210 millió forintos első negyedéves adózott eredménye elmarad az egy évvel korábbi 405 millió forinttól, ám ez csak az alapkezelő osztalékának későbbi elszámolásából fakad: a biztosítástechnikai eredmény 36%-kal 240 millió forintra nőtt. Jó hír a részvényeseknek az is, hogy az új szerzések 27%-kal 448 millió forintra nőttek a CIG Pannóniánál.

A CIG életbiztosítási üzletágát közel a másfélszeresére, nem-életbiztosítási üzletágát pedig közel a duplájára hizlalta az MKB Biztosítók (nem nyilvános áron történt) megvásárlása - erősítik meg a ma megjelent gyorsjelentés magyar számviteli szabályok szerinti számai. A jelentés most persze egy átmeneti állapotot tükröz: a portfóliótisztítás egy része...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés