Előfizetői tartalom

Megveszik a biztosítómat - Mi lesz a pénzemmel?

Portfolio
Nem változtatja meg életbiztosítási termékünk szerződési feltételeit az, ha a biztosítónkat egy másik piaci szereplő részben, vagy egészben megveszi. Ha viszont valamiért nem értünk egyet a szolgáltató-váltással, többnyire csak visszavásárlással és hatalmas esetleges veszteség elszenvedésével tehetünk valamit ellene. A Magyar Nemzeti Banktól (MNB) és Csurgó Ottó biztosítási szakjogásztól kérdeztük meg, mi történik az ügyfelek pénzével, ha egy biztosító részben, vagy egészben megszerzi az irányítást egy másik felett.

Mi történhet?Októberben jelentette be a CIG Pannónia, hogy többségi tulajdonrészt szerez az MKB Biztosítóban, decemberben pedig jóvá is hagyták a tranzakciót. Az utóbbi vállalat ügyfeleként jogosan felmerülhet bennünk, hogy miben érinti ez a szerződésünket. A válasz pedig az, hogy vélhetően semmiben, "legrosszabb" esetben is csak a cégtáblát cserélik le. Nem minden esetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés