Előfizetői tartalom

Nőtt a CIG nyeresége az utolsó MKB nélküli negyedévben (2.)

Portfolio
Nagyobb meglepetés nélkül zárta az MKB Biztosítók megvásárlása előtti utolsó negyedévét a CIG Pannónia. Magyar számviteli szabályok szerint az életbiztosítási technikai eredmény 0,6%-kal múlta felül az egy évvel korábbit, az adózott eredmény az egyéb tételek javulásának köszönhetően nőtt 38%-kal, az életbiztosítási díjbevételek stagnáltak (a folyamatos díjak ezen belül 2,9%-kal apadtak), miközben a nem-életbiztosításiak (alacsonyabb bázisról) 61%-kal nőttek, az életbiztosítási új szerzések 10,7%-kal visszaestek a negyedév során. A magyar számviteli szabályok szerint így az év egészét 1,065 milliárdos (+55%), IFRS szerint pedig 724 millió forintos (-22%) adózott eredménnyel zárta az életbiztosító. Az IFRS szerinti eredményre idén év elején pozitívan fog hatni az MKB Biztosítók negatív cégértéke miatt elszámolt egyszeri nyereség (az életbiztosítónál +1,312 milliárd, a nem-életbiztosítónál +1,083 milliárd lesz a badwill), ám ezt az új szerzemények várható vesztesége rontani fogja majd. A biztosítók vételárát nem közölte a biztosító.

Biztosítás 2017 A magyar biztosítási piac vezetői is ott lesznek jövő csütörtöki Biztosítás 2017 konferenciánkon, ne maradjon le! Információ és jelentkezés A CIG Pannónia Életbiztosító 4,4 milliárd forintos díjbevételt ért el a negyedik negyedévben, ami lényegében megfelel (+0,5%) az egy évvel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés