Előfizetői tartalom

Nyugdíjkasszák és cafeteria: már az elképzelés is rossz volt

Sok kérdést kaptam az utóbbi időben arra vonatkozólag, mit gondolok arról, hogy a béren kívüli juttatások rendszerében az önkéntes pénztári befizetések kedvezőtlen helyzetbe jutnak azáltal, hogy jelentősen növekszik a munkáltató adóterhe ezeken a hozzájárulásokon. Az én válaszom mindig ugyanaz: az a baj, hogy az önkéntes nyugdíjpénztári befizetések helye eleve nem a választható béren kívüli juttatások között lenne.

Teljen normális jelenség, hogy a fiatalabb munkavállalók nemigen foglalkoznak még a nyugdíjukkal, így ha megtehetik, bizony nem a nyugdíjcélú hozzájárulásokat fogják választani az amúgy is korlátozott mértékű juttatások megválasztásakor. Ezért az is illúzió, hogy néhány (nagyon kevés) nyugdíjtudatos ember kivételével, valaki az esetleg készpénzben kapott juttatását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés