Előfizetői tartalom

Osztalékkal etetik a CIG Pannóniát (2.)

Nem ritkaság manapság a pénzügyi szektorban, hogy a profit jelentős része egy nem alaptevékenységet végző érdekeltségtől származik. Ez történt a gyorsjelentését ma reggel közzétevő CIG Pannóniával is, hiszen az első negyedévbena biztosító 405 millió forintos magyar számvitel szerinti adózott eredményéből 250 millió kapott (alapkezelői) osztalékból származott (persze itt is a biztosítási profit egy része csapódik le), amúgy a biztosítástechnikai eredmény egy év alatt 8%-kal növekedett úgy, hogy emögött a díjbevételek 19%-os visszaesése és az igazgatási költségek újabb évi 8%-os visszavágása áll, az új szerzések pedig tovább estek.Elemzői becslés nem érkezett a gyorsjelentéshez, amely egyébként az alapfolyamatokban inkább további zsugorodást, mint növekedési fordulatot jelez az életbiztosítónál.

Első ránézésre örömujjongásban törhetnének ki a CIG Pannónia részvényesei, hiszen történetének legnagyobb negyedéves (magyar számviteli szabályok szerinti) adózott nyereségét, 405 millió forintot ért el a biztosító. Nem csökkenti a társaság érdemeit (hiszen például az alapkezelői bevételek jelentős része is, ha úgy vesszük, a biztosítási tevékenységből jön)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés