Előfizetői tartalom

CSOK-hatás: vidéken is élénkülést hozott a 10 + 10 millió

Portfolio
Több mint két hónapja óriási érdeklődés övezi a Családok Otthonteremtési Kedvezményét, azaz az új CSOK-ot, főleg a 10+10 milliós lehetőséget. Már a lakáspiacon is érezhető a támogatás hatása: nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is emelkedtek az ingatlanárak. Közben rengeteg kérdés merül fel az igénylésen gondolkodó családoknál, hiszen számos élethelyzetre egyéni szabályok vonatkoznak. A Portfolio CSOK-melléklete és cikkei ezekre a kérdésekre válaszolnak, és jönnek az újabb lakossági CSOK Klubok: jövő héten Nyíregyházán, majd további nagyvárosokban.

Az adatok szerint első körben azok építenek terveket a Családok Otthonteremtési Kedvezményére (CSOK), akik már jelenleg is három gyermeket nevelnek, és elsősorban használt lakáshoz igényelték a támogatást. Ez a lakáspiacra is hatással volt: a háromgyermekeseknek adható maximális támogatás révén döntően a - kevés számú - újépítésű ingatlanok iránt nőtt a kereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés