Előfizetői tartalom

Bajt hozhat az amerikai bankok nyakára a kamatemelés

Portfolio
Növelik a hosszú lejáratú, fix kamatozású hiteliek arányát az amerikai bankok. Az Egyesült Államok szövetségi betétbiztosítója, a Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) szerint a lépés rövid távon emeli a pénzintézetek kamatbevételeit, de egyúttal nagyobb kamatkockázatnak teszi ki azokat - írja a Financial Times.

Az FDIC statisztikái szerint a bankok jelenleg 6 100 milliárd dollár értékű hitelnek legalább három évig nem tudják módosítani a kamatait a bankok. Ez az összeg a teljes hitelállományuk 36%-át teszi ki, ami két évtizedes csúcsot jelent. A legnagyobb növekedés a 15 évnél hosszabb futamidejű, fix kamatozású jelzáloghitelek kihelyezésében történt. Jelenleg az ilyen feltételek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés